Bel ons: 085-7600800 E-mail: info@helioncs.nl

De dag van

De dag van Erwin Klaver

Wat ga je vandaag doen?
Sinds kort zit ik bij de Gemeente Utrecht. De Gemeente zit midden in het centrum van Utrecht en hier wordt volop gebouwd. Mijn afdeling en werkplek bevinden zich op de 18e etage en ik kijk uit over een groot deel van Utrecht. Dit is erg mooi om af en toe naar buiten te kijken.

De komende periode ben ik bezig om voor de virtuele desktop (VDI) een nieuw image te maken. Dit gebeurt met System Center Configuration Manager en past precies binnen mijn kennisgebied. Door middel van stappen (Task Sequence genoemd) worden verschillende (virtuele) werkplekken van nieuwe software voorzien. Dit proces moet natuurlijk ook goed worden getest.

Welke uitdagingen heb je vandaag?
De uitdaging voor vandaag is er voor te zorgen dat de gebouwde stappen steeds verder en zonder foutmeldingen volledig wordt uitgevoerd.

Met wie drink je straks koffie?
Tussendoor is er even tijd voor koffie. Samen met mijn collega Erwin Sanders of andere collega’s van de gemeente bespreken we leuke privé dingen zoals hoe onze vakantie is verlopen of we bespreken lopende zaken. Tussen de middag gaan met verschillende collega’s van de gemeente gezellig de stad in om een broodje te halen en van de stad Utrecht te genieten.

Wanneer ga jij met een goed gevoel naar huis aan het einde van de dag?
Mijn dag is geslaagd als er voortgang en verbeteringen van de stappen zichtbaar zijn en ik collega’s enthousiast heb kunnen maken over met wat voor mooi product ik mag werken.

Wat is je grootste passie naast het werk?
Na het werken mag ik graag sporten. Na een dag werken is het lekker om even het hoofd leeg te maken. Lekker tennissen en daarna natuurlijk de 3e helft.

Welke trainingen heb jij onlangs gedaan of wil je gaan doen en hoe ondersteunt Helion jou hierin?
Trainingen heb ik de afgelopen periode niet gedaan, maar ik heb wel zelf een training mogen gegeven. Dit was leuk om te doen en geeft veel voldoening. Collega’s kennis bijbrengen op je eigen vakgebied is geweldig. Zo vormt er een team van specialisten die zorgt voor meer kennis op een bepaald vakgebied en kunnen we in geval van problemen elkaar helpen. Dit vind ik heel belangrijk binnen elke organisatie.

Wat zou jij willen vertellen aan kandidaten die erover denken om bij Helion te werken?
Werken voor Helion is leuk. Je eigen kennis, inzicht en menig bespreken met je collega’s geeft een vrij gevoel. Binnen Helion wordt er naar je geluisterd en word je goed verzorgd. Dit komt mede doordat de eigenaren zelf uit het vak komen en begrijpen wat er speelt. Vooral lol en plezier in wat je doet is belangrijk binnen Helion. Regelmatig worden er ook bedrijfsuitjes geregeld vanuit de
personeelsvereniging en leer je je collega’s op een ander manier kennen. Een soort 3e helft kan je het noemen.

Erwin Klaver
Technisch Specialist


De dag van Kim Willemse

Wat ga je vandaag doen?
Momenteel zit ik op een opdracht bij de samenwerkende gemeentes Deventer, Olst, Wijhe en Raalte. Het is een aardig stuk rijden, maar een hele leuke en interessante opdracht! Ik maak deel uit van het team werkplekbeheer, een veelzijdig team. Ik houd me vooral bezig met het packagingproces; van intake tot en met deployment. Daarnaast voer ik zo nu en dan changes uit op servers, werk ik aan het troubleshooten van incidenten en zijn we bezig met het verbeteren van de omgeving. We werken met een Windows 7 (x64) omgeving die via VMWare View op thin clients aangeboden wordt. Deployment gebeurt via RES workspace manager en SCCM 2012.

Welke uitdagingen heb je vandaag?
Mijn uitdaging vandaag is het packagen van een applicatie van PinkRoccade voor burgerzaken die in combinatie met een cloud applicatie moet werken. Hier maak ik me niet zo druk om, veel spannender vandaag is het fieldmanagementgesprek met Coreline ;)

Met wie drink je straks koffie?
In de pauze lopen we vaak een rondje met een paar collega’s van werkplekbeheer, functioneel beheer en server netwerkbeheer, net wie er mee wil.

Wanneer ga jij met een goed gevoel naar huis aan het einde van de dag?
Ik ga vaak met een goed gevoel naar huis, als ik bijvoorbeeld gewoon een gezellige dag heb gehad met collega’s en vooruitgang heb geboekt, maar helemaal als ik veel geleerd heb, veel stappen heb gemaakt in het vinden van een oplossing, of nog beter: een ingewikkeld probleem opgelost heb (al dan niet samen met collega’s).

Wat is je grootste passie naast het werk?
Naast werk kijk ik graag series of onderneem ik iets met vrienden of mijn vriendin. Dit kan van alles zijn, van een drankje doen of naar het park tot musea bezoeken of nieuwe steden ontdekken.

Welke trainingen heb jij onlangs gedaan of wil je gaan doen en hoe ondersteunt Helion jou hierin?
Eigenlijk heb ik niet heel veel trainingen gedaan de laatste tijd. Dat betekent zeker niet dat ik weinig nieuws geleerd heb, integendeel. Tijdens mijn werk ben ik me blijven door ontwikkelen door steeds nieuwe of moeilijkere dingen op te pakken, maar ook door kijken en luisteren naar collega’s.

Ik weet dat als ik behoefte heb aan een training ik dat kan aangeven bij Bas en we dan kijken naar mogelijkheden. Persoonlijk vind ik het fijn om gewoon on the job te leren en daarnaast via zelfstudie certificaten te behalen. O ja, ik was met SCCM 2012 bezig…. *fluit fluit*.”

Wat zou jij willen vertellen aan kandidaten die erover denken om bij Helion te werken?
Ik werk alweer 2,5 jaar met veel plezier bij Helion. Ik vind de informele sfeer en korte lijnen erg fijn! Als er iets is weet ik dat ik gewoon bij Bas of Erwin terecht kan, alles is bespreekbaar op een relaxte manier. Ik kan het met de meeste collega’s goed vinden. Naast een fijne samenwerking ben ik ook blij met de openheid en goede sfeer.

Kim Willemse
Engineer


De dag van Iestegaar Jahangier

Wat ga je vandaag doen?
Momenteel zit ik op een project bij de gemeente Haarlemmermeer in Hoofddorp. Dit is een migratieproject waar er nieuwe werkplekken worden uitgegeven met een Windows 10 en Citrix omgeving. Ik ben onderdeel van het packaging team dat verantwoordelijk is voor de intakes, packaging, testen en deployment van de applicaties in gebruik bij de gemeente.

Welke uitdagingen heb je vandaag?
Het (virtueel) packagen van applicaties en het oplossen van bevindingen die terug zijn gekomen uit de applicatietesten. Vandaag behandel ik bijvoorbeeld een applicatie die terug is gekomen na een bevinding uit de applicatietest. Deze hield abrupt op nadat er een berekening werd ingevoerd. Nu mag ik gaan uitzoeken of dit aan het package ligt of dat dit misschien een performance issue is. In het eerste geval moet ik dan een nieuwe package bouwen waarin dit probleem zich niet meer voor zal doen.

Met wie drink je straks koffie?
Met ons team gaan we regelmatig wat drinken of buiten een frisse neus halen, zodat we niet constant achter onze werkplek zitten en de nodige beweging en ontspanning hebben. De collega’s zijn heel erg toegankelijk en bereid om elkaar te helpen. Het komt dan ook vaak voor dat we problemen samen aanpakken en uiteindelijk ook oplossen.

Wanneer ga jij met een goed gevoel naar huis aan het einde van de dag?
We hebben de hele dag door genoeg plezier en de nodige humor tijdens en buiten het werk. Dit alles draagt ook bij aan een hele leuke werksfeer op de vloer. Ik ga aan het einde van de dag dan ook altijd met een goed gevoel naar huis.

Wat is je grootste passie naast het werk?
Naast het werk vind ik het leuk om mijn vrije tijd te besteden aan het ontdekken van nieuwe, leuke en vooral gezellige (eet)plekken. Ik vind het ook heel leuk om zelf te koken en doe dit dan ook heel graag. Daarnaast kijk ik ook de nodige tv-series en films als ik even in een mindere actieve mode ben.

Welke trainingen heb jij onlangs gedaan of wil je gaan doen en hoe ondersteunt Helion jou hierin?
Onlangs heb ik een interne SCCM 2012 training gevolgd. Dit was voor mij een hele interessante, leuke training die door een collega van ons werd gegeven. De opgedane stof heb ik ook gelijk kunnen toepassen in mijn werk op het project. Helion IT draagt goede zorg voor de nodige trainingen voor haar werknemers, zodat de nodige kennis altijd aanwezig is binnen het bedrijf. Daarnaast hebben wij ook de mogelijkheid om specifieke trainingen aan te vragen en dit wordt dan ook goed geregeld door Helion.

Wat zou jij willen vertellen aan kandidaten die erover denken om bij Helion te werken?
Na 3,5 jaar werkzaam te zijn bij Helion IT kan ik oprecht zeggen dat ik me op dit moment geen betere werkgever voor mijzelf kan voorstellen. Ik maak nu de gewenste (persoonlijke) ontwikkelingen door die ik hier verwachtte door te maken en ik voel me hier ook erg in gesteund. Daarnaast is de informele sfeer en persoonlijke contacten iets wat ik heel erg op prijs stel. Dit zorgt voor een goede onderlinge werkrelatie. Als ik iets geregeld wil/moet hebben dan word ik daar snel en goed in ondersteund en geholpen door Bas en/of Erwin. De onderlinge verhoudingen met mijn collega’s is ook heel goed. We kunnen veel met elkaar lachen, maar we staan ook zeker klaar voor elkaar om elkaar te helpen en ondersteunen in onze werkzaamheden en ontwikkelingen.

Iestegaar Jahangier
Engineer

Back to Top